piątek, 25 maja 2018

Babeczki z mąki z pestek dyni

Kocham babeczki! Wszelkie! A te są naprawdę przepyszne :) Mają mniej węglowodanów niż standardowe i więcej białka. Do tego bez glutenu i cukru. Czego chcieć więcej? :)





Składniki (na 15 babeczek):
5 jajek
150 gram ksylitolu
200 ml oleju
200 ml mąki dyniowej
łyżeczka bg proszku do pieczenia
50 ml wody gazowanej

Opcjonalnie: krem czekoladowy

Wykonanie:
Jajka miksujemy i dodajemy ksylitol i olej. Miksujemy na gładką emulsję. Dodajemy mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i miksujemy na gładką masę. Na koniec dodajemy wodę i po wymiksowaniu od razu przelewamy do foremek. Foremki wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 30-35 minut :)


Smacznego! :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz