czwartek, 10 maja 2018

Jak prawidłowo przygotować strączki aby uniknąć wzdęć? [video]



Strączki są fantastycznym źródłem białka, o czym zgodnie mówią dietetycy (patrz: źródło). Jednakże często po ich zjedzeniu mamy wzdęcia i gazy. Dlaczego? Główną przyczyną tego jest złe przygotowanie strączków. W jaki sposób przygotować je prawidłowo? Wystarczy...
...tylko zastosować kilka prostych sztuczek, które wraz z dietetyk Beatą Michoń omawiamy w poniższym (krótkim) filmie:



Mam nadzieję, że ta wiedza ułatwi Wam jedzenie strączków, bo jest to niesamowicie wartpściowe jedzonko. :)

Smacznego!


3 komentarze:

  1. Ciekawe bardzo, ja raczej nie jadam roślin strączkowych ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Nie jem miesa wiec straczki sa u mnie w codziennej diecie :) Bardzo lubie :)

    OdpowiedzUsuń