Jak prawidłowo przygotować strączki aby uniknąć wzdęć? [video]
Strączki są fantastycznym źródłem białka, o czym zgodnie mówią dietetycy (patrz: źródło). Jednakże często po ich zjedzeniu mamy wzdęcia i gazy. Dlaczego? Główną przyczyną tego jest złe przygotowanie strączków. W jaki sposób przygotować je prawidłowo? Wystarczy... ...tylko zastosować kilka prostych sztuczek, które wraz z dietetyk Beatą Michoń omawiamy w poniższym (krótkim) filmie:
Mam nadzieję, że ta wiedza ułatwi Wam jedzenie strączków, bo jest to niesamowicie wartpściowe jedzonko. :)
Ciekawe bardzo, ja raczej nie jadam roślin strączkowych ;)
OdpowiedzUsuńNie jem miesa wiec straczki sa u mnie w codziennej diecie :) Bardzo lubie :)
OdpowiedzUsuńSuper porady:)
OdpowiedzUsuń