Proste i szybkie danie :) Bezglutenowe i wegańskie :)
Składniki:
spora garść brukselki
2 pomidory
100 g pomidorków koktajlowych
1/3 szklanki wody
makaron ryżowy
przyprawy: sól, czosnek, papryka słodka wędzona, czarnuszka, rozmaryn
sałata lodowa (kilka liści)
2 łyżki oleju
Wykonanie:
Makaron ryżowy przygotowujemy z kurkumą. Przekrojoną na pół brukselkę podsmażamy na małej ilości oleju. Dodajemy pomidory i podsmażamy jeszcze chwilę, Podlewamy wodą. Jak składniki się podduszą, dodajemy przyprawy i mieszamy. Na koniec dodajemy przekrojone na pół pomidorki koktajlowe i po chwili możemy już układać wszystko na talerze :)
Smacznego!
Wygląda super:) Pamiętam jak w dzieciństwie nie cierpiałam brukselki a teraz zajadam się nią bez opamiętania. W takiej wersji jeszcze jej nie jadłam, muszę wypróbować .
OdpowiedzUsuń