wtorek, 4 października 2016

Zdrowa przekąska dla dzieci (i nie tylko ;))

Wegańska, bezglutenowa, bez laktozy, pyszna i nie są to kostki lodu :) Robi się szybko (a zjada jeszcze szybciej ;)). Polecam bardzo :)





Składniki:
pomidorki koktajlowe
czarne oliwki
serek do smarowania (z laktozą lub bez)
chipsy lub ser żółty (ja użyłam chipsów wegańskich, bezglutenowych, szpinakowych z dobrym składem)

Wykonanie:
Na talerzu wykładamy chipsy lub kawałki serka. Pomidorki należy przekroić na pół. To samo należy zrobić z oliwkami. Jedne i drugie smarujemy serkiem i układamy na chipsach jak na zdjęciu. Pomidorki możemy naciąć wzdłuż, aby nakreślić bardziej kształt skrzydełek. Jedną z oliwek kroimy drobniutko i z tych kawałków robimy kropki biedronek.
Smacznego! :)

P.S. Dziś bez rozpiski składników odżywczych, bo czasem trzeba zrobić "cheat day" ;) Poza tym wegańskie nie tuczy, nie? ;)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz